TÜRKKEP E-Arşiv Fatura
E-Arşiv Fatura Hizmeti, 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu (VUK) Genel Tebliği düzenlemesi ile uygulamaya geçmiş olup, faturaların ikinci nüshasının elektronik ortamda oluşturulmasını ve muhafaza edilmesini; gerektiğinde elektronik olarak ibraz edilmesini sağlamaktadır. Faturanın birinci nüshasını da müşterinin istemesi halinde elektronik yolla iletilmesine imkan vermektedir. Böylece, fatura kesen mükelleflerin kendilerinde saklanan ikinci nüshayı tamamen elektronik ortamda oluşturup saklayabilmesinin yanında, vergi mükelleflerinden e-fatura kullananlar ile faturayı elektronik yolla almayı kabul eden, vergi mükellefi olmayan müşterilere faturalar elektronik olarak gönderilebilir. İnternet üzerinden satış (e-ticaret) yapan ve bu düzenlemedeki şartları taşıyan mükellefler 1.1.2016 tarihinde e-Arşiv Fatura uygulamasına geçmek zorundadır. e-Arşiv Fatura Hizmeti, 397 sıra numaralı VUK Genel Tebliği ile düzenlemesi yapılan kurumlar/şirketler arası (B2B) e-Fatura uygulamasının tamamlayıcısıdır. e-Arşiv Fatura ve e-Fatura’nın birlikte kullanmasıyla bir şirketin tüm faturaları (B2B, B2C) elektronik ortamda düzenlenebilir, gönderilebilir ve saklanabilir.
Maaliyet Tasarrufu
Baskı,kargo,kurye, arşivleme, iş gücünden tasarruf sağlar.
Daha Yeşil Bir Dünya
İşlerin fiziksel ortamdan elektronik ortama geçmesi ile ağaçların kesilerek fatura kağıdı için kullanılmasının önüne geçer.
Hızlı ve Güvenli
Faturalarınız elektronik olarak daha kısa zamanda hazırlanır, Faturaların nakit akış planına dahil olma sürecini hızlandırır.
Kolaylık
Elektronik ortamda kolay ve hızlı şekilde istenildiğinde ibraz edilir.